Liefdestaal ❤

Mijn #1 liefdestaal is positieve woorden.
En die taal kan je zelfs speken zónder woorden, bewijst onze dochter van 16.
Wat voelde ik me geliefd toen ik dit grote hart op een koude ochtend op mijn auto zag. Had ze erop gezet voordat ze naar school ging.
Wist jij dat er 5 verschillende manieren zijn waarop je liefde kan geven en ontvangen? En dat niet elke manier even goed bij jou binnenkomt? Of dat jouw belangrijkste manier van liefde geven niet per se wordt begrepen door de ander?
Stel: jij vertrekt eerder van huis, want het heeft gevroren en krabt ook het ijs van de ruit van je partners auto omdat je denkt dat hij daar blij van wordt. Maar hij had liever gehad dat je nog even de tijd had genomen om met hem koffie te drinken om samen de dag te beginnen. Of je partner verrast jou met een bos bloemen. Maar jij zou liever worden verrast met een ontspannende massage. Iedereen heeft een eerste liefdestaal; de manier waarop je liefde geeft of ontvangt. Als die verschillend is dan die van je partner/kind/vriend(in) dan komt de liefde niet over. Dat is – op z’n best – jammer, terwijl als je elkaar in de juiste taal aanspreekt je elkaar(s) (liefde) beter begrijpt en dat een enorme boost aan je relatie geeft!
Ken jij jouw belangrijkste liefdestalen? En weten jouw geliefden wat die zijn? Wil je dat jouw liefde voor hen overkomt? Spreek elkaar dan aan in je belangrijkste liefdestaal!
Stuur me een bericht via de WhatsApp-knop als je jouw/jullie belangrijkste liefdestalen wilt ontdekken.

Geen reactie's

Geef een reactie