Vragen die knagen

Vragen die knagen - Kyle Broad
Foto: Kyle Broad

Heb jij ook wel eens van die vragen die knagen? Zoals:

  • Wat wil ik nou eigenlijk?
  • Waarom word ik niet gezien?
  • Leef ik mijn eigen leven?
  • Waarom word ik geleefd door de verwachtingen van anderen?
  • Ben ik wel een goede vriendin, collega, partner, ouder, (schoon-)dochter,… ?

Je weet wel wat je niet wil, maar niet wat je wèl wil. Soms borrelt er wel iets in je op, maar het komt er niet uit. Want je hebt geen tijd of moed om er aandacht aan te geven.

Wat zonde! Want je bent uniek gemaakt en alleen jij kan geven wat jij te bieden hebt op die specifieke manier die bij joù hoort. Niemand anders! Daarom is het belangrijk dat je weet wat je wil en doet wat jij (alleen) kan. Jezelf verbergen is de wereld ontzeggen wat jij te bieden hebt.

Zou het niet fijn zijn om ruimte te geven aan dat ‘levendige’ dat eruit wil komen?

Dat kan gelukkig. Maar dat vraagt wel durf en wilskracht.

Wat je daarvoor moet doen, is stoppen met rennen en maar doorgaan.

Sta eens even stil bij jezelf. In dit geval zorgt stilstaan voor vooruitgang. Stilstaan bij jezelf is niet iets passiefs, maar luisteren naar wat er in je hart leeft. Zicht krijgen op je hart (HartZicht 😍) en gehoor geven aan wat je daaruit leert. Dat zal je ongetwijfeld tot actie oproepen. En daar is lef voor nodig. Maar je hoeft dan niet meer te leven naar de verwachtingen van anderen.

Je zal je niet meer afvragen wat je wil, want dat wéét je dan. Je gaat merken dat je gezien wordt. Je hoeft niet meer te weten of je goed genoeg bent. En je doet de dingen die jou energie geven en er echt toe doen.

Wil jij stoppen met het leven naar andermans verwachtingen? Bekijk het ‘Stoppen met pleasen-traject’ of neem contact op.

Geen reactie's

Geef een reactie