HartZicht Coaching

Weet wat je wil,

doe wat je kan!

Over mij

Ik ben Arda Guirado. Getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen en een tiener.

Het is mijn passie om anderen te ondersteunen, zodat zij maximaal tot hun recht kunnen komen.

Dit uit zich in mijn werk als coach, secretaresse en pastoraal werker en natuurlijk als moeder en echtgenote.

 

Er voor anderen kunnen zijn geeft mij enorm veel voldoening, maar heeft ook de keerzijde dat ik mezelf vaak te gemakkelijk wegcijfer. Ik heb moeten leren om ook naar mijn eigen behoeften te luisteren. Niet alleen af te gaan op wat anderen willen, maar ècht te kiezen. Dat kan best lastig zijn als je het anderen graag naar de zin maakt. Inmiddels heb ik geleerd om – als ik voor keuzes kom te staan – even bewust stil te staan bij mijn persoonlijke behoeften. Die gaan regelmatig samen met wat anderen van mij vragen, maar soms moet ik eerlijk zijn en toegeven dat ik zelf wat anders wil. Ik vind het regelmatig nog steeds lastig om dan een duidelijke keuze te maken. Het is in de eerste instantie immers gemakkelijker om zonder na te denken gewoon overal ´ja´ op te zeggen, maar ik heb inmiddels wel geleerd om bewuster voor mezelf te kiezen en op een ontspannen manier mijn behoefte kenbaar te maken bij anderen. Dankzij persoonlijke coaching, relatiecoaching, mijn opleiding als Total Balance Coach, de vele boeken die op mijn nachtkastje hebben gelegen maar ook de fybromyalgie die mij regelmatig beperkt, heb ik mezelf beter leren kennen en maak ik keuzes op basis van wat voor mij echt belangrijk is. Dat geeft rust en zelfvertrouwen. Dat gun ik jou ook.

 

Kernwaarden voor mijn manier van coachen zijn: Groei. Inspiratie. Integriteit. Resultaat. Transparantie. Veiligheid. Verbondenheid. Vriendelijkheid. Vertrouwen.

 

We moeten in het leven die keuzes maken die de belangrijkste eigenschappen van onze persoonlijkheid ontplooien – Thomas Merton

Arda Guirado - HartZicht Coaching

Over HartZicht Coaching

De naam HartZicht is gekozen naar aanleiding van wat koning Salomo (972 -932 vChr) – die bekend stond om zijn grote wijsheid – heeft gezegd:

 

“Bewaar boven alles je hart, want uit je hart komt alles voort wat je doet.”

 

Herinner je je nog de tijd dat je vol plannen zat? Dat het binnenin je bruiste van leven? Je had plezier in het leven. Je wist wat je wilde. Het klopte. Je leefde van binnen naar buiten. Je had vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen. Je leefde vanuit je hart.

 

Maar ergens onderweg is je hart uit het zicht geraakt. Of misschien heb je het gevoel dat je nooit vanuit je hart hèbt geleefd. Je aandacht werd ervan weggetrokken: Je moest verstandig zijn, logisch denken, praktische keuze maken, verantwoordelijk zijn, aansluiting vinden bij de groep en aan verwachtingen voldoen.

 

Het resultaat is dat je het gevoel hebt niet meer jezelf te zijn en niet te doen wat bij je past. Je hebt belangrijke keuzes te maken, maar je weet wel wat je niet wil, maar niet wat je wèl wil. Je vraagt je af of je je eigen leven leeft of leeft naar het plaatje dat anderen – en jijzelf inmiddels ook – vinden hoe jouw leven eruit moet zien.

 

Hoe zou het zijn om een helder zicht te krijgen op je eigen hart en te gaan leven naar waarvoor jij gemaakt bent in plaats van hoe je geworden bent? En hoe vind je de balans om vol zelfvertrouwen vanuit jouw waarden te leven?

 

Als je vanuit je hart leeft, dan ervaar je rust, vrede en succes ondanks de omstandigheden. Alles klopt. Je bent in balans. In mijn çoaching staat daarom centraal wie jij ten diepste bent. Wat heeft jou gevormd? Wat is jouw kracht? Wat zijn jouw dromen? En hoe ga je die waarmaken? Kortom: Weet wie je bent, doe wat je kan.

Wat wil je liever? Jezelf met anderen vergelijken en altijd het gevoel hebben dat je ‘aan het kortste eind trekt’? Of: jezelf alleen nog maar met jezèlf vergelijken en waar je naar toe wil, zodat je vanuit je eigen verlangen verder kan groeien?

 

Ik wil jou graag helpen om antwoord te krijgen op deze vragen en weer zicht te krijgen op jouw hart. Om samen op zoek te gaan naar wie jij ècht bent, wat jouw kwaliteiten en ambities zijn. Maar ook naar wat jou tegen houdt om je dromen waar te maken.

 

Ik werk vanuit de levensvisie dat God Liefde is en dat Hij ieder van ons uniek heeft gemaakt. Hier hóef je niks van de merken tijdens het coachen, maar het kan ook uitdrukkelijk wel deel uitmaken van de coachsessie. Net wat jij het fijnst vindt.

“It is my deepest and sincere hope that you will give yourself the gift of investing in yourself no matter if you walk in the valley or dancing on the mountain – and my highest recommendation would be to do it alongside coach Arda. She encourages you to walk out Proverbs 31:25 [´she is clothed with strength and dignity and she can walk without fear of the future´] while being a living example for it.  Arda is not afraid of telling the truth and she is not backing down for keeping you on the way you want to go. She wraps honest communication with love and shows patience, understanding and comfort – all the time.”

 

Åsa (32 jaar)

Over het logo van HartZicht Coaching

Het logo is opgemaakt uit twee harten die een vlinder vormen.

De twee harten staan voor een gezonde verbinding tussen jou en de ander. Dat kan je partner zijn, maar ook familie, een vriend of collega.

De vlinder staat voor transformatie, nieuw leven en groei.

Tussen de twee harten vormt zich een kruispunt. Dat kruispunt staat voor de situatie waarin je je nu in bevindt.

Ik wil je graag helpen om op dit kruispunt de juiste richting te vinden voor persoonlijke groei en verbinding met anderen.

Logo HartZicht Coaching